Olie Weetjes

Weet je dat:

… het ongeveer 21 minuten duurt voordat een druppel essentiële olie elke cel van je lichaam bereikt?
… dat het ongeveer 20 seconden duurt voordat je lichaam de essentiële olie heeft opgenomen nadat je het inademd?
… via de Vita Flex punten bereikt het in 30 seconden de bloedbaan
… lokaal smeren 2-3 minuten voor de olie in je bloedbaan beland ,20 minuten voor het effect heeft in je hele lichaam en 2,5 uur voor het volledig metaboliseerd
… er in een flesje van 5ml ongeveer 80 druppels en in een flesje van 15ml ongeveer 250 druppels essentiële olie zitten?
… je jezelf weer kalm kunt krijgen door alleen al aan een flesje essentiële olie te ruiken? (door een aantal maal flink diep te inhaleren).
… als je aan een flesje Cedarwood ruikt voor 7 seconden dat je hersenen dan 20% meer zuurstof krijgen?
… je sneller afkoelt door een druppel Peppermint in je knieholten en aan de binnenkant van je ellebogen te smeren als je het erg warm hebt?
… als je 1 druppel Lavender aan je mascara toevoegt, je mascara niet alleen langer houdbaar is maar dat het ook kan bijdrage aan een gezonde wimpergroei?
… je heel makkelijk het doorzichtige plastic kapje dat op het flesje zit eraf kunt krijgen door de dop los te draaien, weer een stukje naar beneden te houden en er dan een rukje naar rechts (of links voor de linkshandigen onder ons) te geven zodat hij los komt?
… dit ook voor de rollerball geldt? En als je de rollerball weer vast wilt zetten je de zwarte dop eenvoudigweg moet aandraaien totdat je een klik hoort?
… je de rollerball alleen goed kun bevestigen op een 5ml flesje als je de losse witte ring (die aan de dop vastzat) verwijderd?
    Op een 15ml flesje is dit niet noodzakelijk. Mijn voorkeur gaat uit om het wel te doen, zo blijven je flesjes schoner en kan er geen achtergebleven olie in de ring gaan zitten.
… je de lege flesjes makkelijk kunt hergebruiken? Bijvoorbeeld door er je eigen gemaakte blends in te maken?
… sommige oliën dikke oliën zijn? Die zijn wat stroperig, zoals Myrrh en Vetiver, en dat je die alleen uit het flesje krijgt als je ze met je lichaam verwarmt? Door bijvoorbeeld het flesje voor 5 minuten in je broekzak te houden, of zoals ik het doe… in mijn bh voor 5 minuten zodat het wat makkelijker gaat ‘lopen’ en uit het flesje komt.
… het grote gaatje in de doorzichtige plastic kapje fungeert als luchtgat en de olie uit het kleine gaatje komt? Tip: zet met viltstift een pijltje waar het kleine gaatje zit op het flesje, zodat je bij een dunne olie het gaatje naar boven kunt houden (dan loopt het er niet zo snel uit) en bij een dikke olie het er makkelijker uitkomt als je het naar beneden houdt. Je bespaart zo ook nog eens op je oliën            
…dop van Myrrh kan vast plakken doordat de olie kruipt en oxideert, maak de dop helemaal schoon en wrijf de binnenkant in met v6 olie. zo blijft hij schoon en plakt niet meer
 
 
informatiebrn: https://deolielounge.com/category/weetjes